Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Xmas finger food ideas
Xmas finger food ideas

Η εποχή επιβάλλει μια πιο επίσημη προσέγγιση με φροντισμένη διακόσμηση και πιο... ψαγμένες γεύσεις! Σκεφτείτε γιορτινά λοιπόν, πάρτε ιδέες από τις δημιουργίες του ARIA FINE CATERING και ετοιμάστε τις αλμυρές γιορτινές σας προτάσεις! Τα σύχγρονα αρτοζαχαροπλαστεία είναι σε θέση να αναλάβουν με επιτυχία τη διoργάνωση catering με αλμυρά εδέσματα, ενώ το αποτέλεσμα που παρουσιάζουν πολλές φορές είναι εφάμιλλο με αυτό των εξειδικευμένων catering. Διανύοντας μάλιστα την περίοδο των γιορτών, οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερες ιδέες και προτάσεις για ένα οικονομικό μεν, δημιουργικό δε μπουφέ για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι, τις ονομαστικές γιορτές, τις μικρές εκδηλώσεις τύπου cocktail και γενικά για κάθε ευκαιρία φιλικής συγκέντρωσης, η οποία πρέπει να πλαισιωθεί από ένα προσεγμένο μπουφέ! Εκτός από τα εδέσματα, καλό θα είναι να προτείνετε στην πελατεία σας και τα σχετικά σκεύη για το σερβίρισμα και την παρουσίαση των αλμυρών προτάσεών σας, ακόμα και να αναλάβετε εξολοκλήρου το στήσιμο και τη διακόσμηση του μπουφέ. Η ARIA FINE CATERING, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά catering, μας δίνει ιδέες και μας αποκαλύπτει τα μυστικά για τη διοργάνωση ενός πετυχημένου finger food buffet σε χριστουγεννιάτικο ύφος!

 Εορταστικό finger food buffet:   Μερικοί αλάνθαστοι κανόνες

Γεύσεις: Τα χριστουγεννιάτικα μπουφέ απαιτούν μια δόση πολυτέλειας, γι' αυτό χρησιμοποιήστε εκλεκτές πρώτες ύλες και εποχικά υλικά και αξιοποιήστε τα σε εδέσματα με μια "gourmet" διάσταση. Το χαβιάρι, ο καπνιστός σολομός, το φουά γκρα, τα κάστανα κ.λπ. σε δημιουργικές συνταγές είναι μερικά μόνο παραδείγματα!

Διακόσμηση: Οι γιορτινές προτάσεις σας  σε μέγεθος μπουκιάς πρέπει να θυμίζουν μικρά κοσμήματα! Χρησιμοποιήστε τα μικροεργαλεία της ζαχαροπλαστικής για να κόψετε, να σκαλίσετε, να φορμάρετε, να γαρνίρετε τις δημιουργίες σας, μεταμορφώνοντάς τις σε μικρά έργα τέχνης.

Παρουσίαση: Ένα μοντέρνο μπουφέ, στήνεται συνήθως σε λευκό φόντο, αποφεύγοντας τα πολλά χρώματα και την ξεπερασμένη πλέον τάση του “mix and match”. Επιλέξτε απλά σκεύη με γεωμετρικά σχήματα, λευκές, μαύρες, ασημένιες ή χρυσές πιατέλες και τοποθετήστε όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία σε δυο, ή το πολύ τρία χρώματα. Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στα εδέσματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να στοιχίζονται με μια γεωμετρική λογική και μάλιστα συμμετρικά, σε οριζόντιους ή κάθετους άξονες και όχι σε κυκλικά ή διαγώνια σχήματα. Τέλος, όταν στήνετε ένα μπουφέ, θυμηθείτε ότι μπροστά μπαίνουν οι χαμηλότερες πιατέλες και πίσω οι ψηλότερες.

  ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 

Χουρμάδες με mousse τυριών

Brioche με fois gras

Focaccia με Gorgonzola

Ρολό σολομού με μους αγκινάρας

Mini blinis με σπαράγγια

Γαλέτα φάβας με αβγοτάραχο

 

Κείμενα-επιμέλεια: Λία Παπαναστασίου

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Styling: Νίκη Γαλανοπούλου

Συνταγές: Σπύρος Αρβανιτάκης (ARIA FINE CATERING)

Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.