Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Με άρωμα... Χριστουγέννων!
Με άρωμα... Χριστουγέννων!

Χριστούγεννα σημαίνουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο... γλυκά! Η γιορτινή περίοδος είναι η μεγάλη ευκαιρία να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην ζαχαροπλαστική αλεύρου, τονώνοντας τον τζίρο σας και κερδίζοντας τους πελάτες σας με δημιουργίες που θα τους κάνουν να σας επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Οι βασιλόπιτες σε όλες τους τις παραλλαγές, το ιταλικό πανετόνε και το γερμανικό στόλεν δεν πρέπει να λείπουν από κανένα αρτοζαχαροπλαστείο και για το λόγο αυτό, η συνεργάτις του περιοδικού μας, Ελένη Καμάρδα μοιράζεται μαζί σας τις καλύτερες συνταγές της για τα συγκεκριμένα γλυκά. Ακολουθήστε τις ή εμπνευστείτε από αυτές δημιουργώντας τις δικές σας εκδοχές, φροντίζοντας όμως να μείνετε στο πνεύμα των... Χριστουγέννων τόσο από άποψη υλικών όσο και εμφάνισης. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες πωλήσεις, δώστε έμφαση και στα παρακάτω:

01 Όσο και αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε με περίεργα σχήματα ή ντεκόρ, φροντίστε να έχετε και την παραδοσιακή, την κλασική εκδοχή του γλυκού. 

02 Επειδή η άχνη ζάχαρη είναι το υλικό που δεν λείπει από τις περισσότερες συνταγές, προμηθευτείτε άχνη που δεν επηρεάζεται από την υγρασία. Δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από τα πασπαλισμένα με άχνη γλυκά που η επιφάνειά τους λασπώνει!

03 Αν έχετε τη δυνατότητα και την ευελιξία, ρωτήστε τους πελάτες σας κατά την αγορά αν προτιμούν βρώσιμα διακοσμητικά ή μη και εντυπωσιάστε τους, βάζοντας την τελευταία πινελιά μπροστά τους! 

04 Καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών όμορφο είναι να έχετε καθημερινά ένα από τα γλυκά, κομμένο σε μικρά κομμάτια, για να κερνάτε τους πελάτες σας. Έτσι και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους δίνετε και κάνετε μια ιδιαίτερα γλυκιά χειρονομία!

 Προτεινόμενες Συνταγές: 

Βασιλόπιτα “αλλιώς”

Βασιλόπιτα (τριφτή) με εσπεριδοειδή

Στόλεν παραδοσιακό

Πανετόνε σοκολατένιο

Eπιμέλεια: Ελένη Μανίκα, Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 105 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.