Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Αγάπη είναι... οι αλλιώτικες γεύσεις!
Αγάπη είναι... οι αλλιώτικες γεύσεις!

Μπορεί να είναι μόνο μία μέρα το χρόνο, η γιορτή όμως του Αγίου Βαλεντίνου δίνει την αφορμή για τελείως ξεχωριστές δημιουργίες με αλλιώτικες γεύσεις από τις καθημερινές. Η συνεργάτιδά μας αρτοποιός, Ελένη Καμάρδα, προτείνει για φέτος  τέσσερις αρτοδημιουργίες που θα κάνουν αίσθηση.

Πρόκειται για μια αφορμή για αλλιώτικες δημιουργίες, προβολή της επιχείρησης και γιατί όχι, αύξηση των πωλήσεων σε μια περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα που δε δίνει πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Ο λόγος για τη 14η Φεβρουαρίου, ημέρα εορτασμού του... ξένου μεν, προστάτη των απανταχού ερωτευμένων δε, Άγιου Βαλεντίνου. Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία που τον... πιστεύει, δεν είναι απαραίτητο να σας εξηγήσουμε γιατί θα ήταν καλό να τον γιορτάσετε. Αν όμως βρίσκεστε μεταξύ εκείνων που τον αμφισβητούν, μην οχυρώνεστε πίσω από τα σχετικά επιχειρήματα γιατί πολύ απλά, το θέμα δεν είναι αν έχετε δίκιο ή άδικο. Έτσι κι αλλιώς η γιορτή δεν απευθύνεται (μόνο) σε εσάς! Ο στολισμός, οι δημιουργίες, οι προσφορές, όλα έχουν ως τελικό αποδέκτη τον ερωτευμένο καταναλωτή που θέλει να αγοράσει μια λιχουδιά για να τη μοιραστεί με το ταίρι του. Από την πλευρά σας αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να του την προσφέρετε, αλλιώς, σίγουρα θα τη βρει κάπου αλλού!Ακολουθήστε τις συνταγές που προτείνει η συνεργάτιδά μας Ελένη Καμάρδα ή εμπνευστείτε από αυτές, δημιουργώντας τις δικές σας προτάσεις.

 01  Γιορτή, εκτός από γλυκά, σημαίνει και ατμόσφαιρα! Με τα κατάλληλα διακοσμητικά και καλή διάθεση μπορείτε να δώσετε στο χώρο σας ρομαντικό στιλ, ταιριαστό με την ημέρα. Αν μάλιστα στο κατάστημά σας ακούγεται μουσική, βάλτε μια συλλογή από τραγούδια αγάπης ώστε να δώσετε ακόμα περισσότερη έμφαση στη μέρα.

 02  Για τις εορταστικές δημιουργίες μην ξεχνάτε ότι αυτό που τις διαφοροποιεί από τις καθημερινές προτάσεις είναι το σχήμα, το χρώμα και βέβαια το ντεκόρ των γλυκών. Αν μάλιστα, τα προϊόντα γνωρίσουν επιτυχία, μπορείτε να τα εντάξετε στη γκάμα σας στα κλασικά τους σχήματα.

 03  Προετοιμάστε έγκαιρα τους πελάτες σας για τις εκπλήξεις που τους περιμένουν εκείνη την ημέρα και φροντίστε να κάνετε προσφορές για προϊόντα που απευθύνονται για την απόλαυση... δύο, όπως είναι μια μικρή τούρτα.

 04  Κάντε κι εσείς ένα δώρο αγάπης! Μια τέτοια μέρα είναι ιδανική για να πείτε «ευχαριστώ» στους πελάτες σας, οπότε προσφέρετε μια συμβολική λιχουδιά σε όσους ψωνίζουν γιορτινές δημιουργίες.

 Προτεινόμενες συνταγές: 

Ψωμί  για... δύο 

Μuffins σοκολάτας

Μπισκότα καρδιές

Valentine’s cheesecakes

Eπιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.