A  A  A +
Πίσω
XMAS COLD BREW
XMAS COLD BREW

Υλικά

Για 2 ροφήματα:
24 γρ. αλεσμένος καφές (κατά προτίμηση καφέ με έντονη οξύτητα)
30 γρ. Κουμκουάτ
40 γρ. Δαμάσκηνα
10 ml Grand Marnier
15 ml μαστίχα Χίου
18 ml homemade σιρόπι (χαμομήλι, κάρδαμο, zest λεμονιού)

Βήματα

Εκτέλεση

Στο cold brew tower φτιάχνουμε καφέ φίλτρου με τη μέθοδο του dripper. Ο καφές πέφτει στα κουμκουάτ για να πάρει όλα τα αρώματα, μετέπειτα στα δαμάσκηνα και στο τέλος στο κανατάκι (Hario) που υπάρχει το σιρόπι, η μαστίχα Χίου και το Grand Marnier. Αφού τελειώσει η εκχύλιση, σερβίρουμε στα φλιτζάνια.

Συνταγή: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 51 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του Snack & Coffee.