Για το σιρόπι, ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν το σημείο βρασμού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε στο νερό για 1’. Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και περνάμε το σιρόπι από φίλτρο καφέ. Βάζουμε τον καφέ μας σε syphon σόδας, παρασκευασμένο σε μορφή φίλτρου με την μέθοδο chemex και προσθέτουμε ένα infusion από φλούδες πορτοκαλιού και αποξηραμένα άνθη γιασεμιού. Προσθέτουμε 50ml από το infusion και το σιρόπι για άρωμα και γλυκιά σπιρτάδα, μέσα σε ένα διπλό espresso και το σερβίρουμε σε ένα vintage martini glass γαρνιρισμένο με μια φέτα αποξηραμένου πορτοκαλιού.
Συνταγή: Think Tank
Από το τεύχος 52 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.