A  A  A +
Πίσω
THINK TANK ORANGE & JASMIN
THINK TANK ORANGE & JASMIN

Υλικά

50 ml espresso από το Yirgacheffe της Αιθιοπίας και συγκεκριμένα από την περιοχή Kochere. O καφές ανήκει στην ποικιλία heirloom, η επεξεργασία του είναι fully washed και ψήθηκε για το κατάστημα από την Kudu Coffee Roasters.
40 ml καφές φίλτρου σε syphon σόδας και ιnfusion από φλούδες πορτοκαλιού και αποξηραμένα άνθη γιασεμιού
10 ml homemade σιρόπι ginger

Βήματα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν το σημείο βρασμού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και το αφήνουμε στο νερό για 1’. Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και περνάμε το σιρόπι από φίλτρο καφέ. Βάζουμε τον καφέ μας σε syphon σόδας, παρασκευασμένο σε μορφή φίλτρου με την μέθοδο chemex και προσθέτουμε ένα infusion από φλούδες πορτοκαλιού και αποξηραμένα άνθη γιασεμιού. Προσθέτουμε 50ml από το infusion και το σιρόπι για άρωμα και γλυκιά σπιρτάδα, μέσα σε ένα διπλό espresso και το σερβίρουμε σε ένα vintage martini glass γαρνιρισμένο με μια φέτα αποξηραμένου πορτοκαλιού.

Συνταγή: Think Tank

Από το τεύχος 52 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.