A  A  A +
Πίσω
MESOGAIA
MESOGAIA

Υλικά

Για 5 άτομα:
5 λευκές μπαγκετίνες Panecillo
2 ντομάτες
1/2 αγγούρι
150 γρ. πουρές μελιτζάνας
100 γρ. ξερά σύκα
25 γρ. Ρόκα
10 γρ. Κάπαρη
1 1/2 ξερό κρεμμύδι
25 γρ. ελιές Καλαμών
2,5 γρ. Σουσάμι
10 φέτες μπέικον
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100 γρ. Φέτα για τη vinaigrette
50 ml ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
2 κ.τ.σ. Μέλι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 μάτσο δυόσμος
1/2 μάτσο βασιλικός

Βήματα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να μαλακώσει η σάρκα τους. Ξεφλουδίζουμε και κρατάμε μόνο την ψίχα, την οποία ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Προσθέτουμε τα ξερά σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες, την κάπαρη, τις ελιές κομμένες σε φέτες, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη vinaigrette ανακατεύοντας το γιαούρτι με το λάδι, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο, βασιλικό και αλάτι. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε τηγάνι. Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια  και την καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες. Κόβουμε την μπαγκετίνα Panecillo στη μέση, αφαιρώντας το πάνω μέρος. Απλώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας στο ψωμί και προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ. Τοποθετούμε τις φέτες γαλοπούλας και από πάνω εναλλάξ τις ντομάτες, το αγγούρι και ενδιάμεσα τις ροδέλες κρεμμυδιού. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρόκα και το σουσάμι.

Συνταγή: Michel Roth

Φωτό: αρχείο DELIFRANCE HELLAS

Από το τεύχος 55 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.