Στο συγκεκριμένο καφέ χρησιμοποιούμε φρέσκο καφέ φίλτρου από την Αιθιοπία, από την περιοχή Yirgacheffe, ο οποίος έχει αρώματα φρούτων, έντονη γλυκύτητα φράουλας. Παγώνουμε σε ένα ice ball τους φλοιούς από τα εσπεριδοειδή και τη φράουλα, για να τονίσουμε τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά του καφέ. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμε το ice ball σε ένα ποτήρι και πάνω σ’ αυτό κάνουμε εκχύλιση 120 ml καφέ φίλτρου.
Όσο περνάει η ώρα μετά την εκχύλιση, τόσο περισσότερα αρώματα αναδεικνύονται στο ποτήρι.
Συνταγή: Δημήτρης Τζατζανάς
Φωτό: Δημήτρης Κολιός
Από το τεύχος 54 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Snack & Coffee.