A  A  A +
Πίσω
ΗΟΤ UISGE BEATHE
ΗΟΤ UISGE BEATHE

Υλικά

45 ml Ardbeg ουίσκι
25 ml Calvados Pere Francois
4 slices chili
φλούδες πορτοκαλιού
speciality coffee
μάραθος
αστεροειδής γλυκάνισος
μαχλέπι
κανέλα
καρποί κακάο
ζάχαρη αρωματισμένη με τριαντάφυλλο

Βήματα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα teapot to Ardbeg ουίσκι, to Calvados Pere Francois με το τσίλι και το πορτοκάλι. Έχουμε παρασκευάσει μείγμα με speciality coffee, μάραθο, αστεροειδή γλυκάνισο, μαχλέπι, κανέλα και καρπούς κακάο το οποίο αλέθουμε με τη λογική του καφέ φίλτρου. Προσθέτουμε την κανάτα του chemex, 5 barspoon από το μείγμα αυτό και ξεκινάμε την εκχύλιση με το περιεχόμενο του teapot. Τελειώνοντας όπως και στον καφέ φίλτρου, προσθέτουμε ζαχαρη αρωματισμένη με τριαντάφυλλο και αρωματίζουμε με stick κανέλας.

Συνταγή:Νίκος Μπάκουλης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 58 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Snack & Coffee.