Βάζουμε την κάσκαρα και το τσάι στη γαλλική πρέσα. Προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό και περιμένουμε 4 λεπτά για την απόσταξη. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο ποτήρι τοποθετούμε τη μαύρη ζάχαρη, τα φύλλα αρμπαρόριζας, 2 ml ρούμι και 2 ml λικέρ μαστίχας και τα δουλεύουμε καλά με το γουδί. Προσθέτουμε μια καλή ποσότητα πάγου, τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο ρούμι (8 ml) και τη μαστίχα (4ml). Σερβίρουμε και διακοσμούμε με αρμπαρόριζα.
•Κάσκαρα ειναι ο εξωτερικός φλοιός του κόκκου καφέ, που μένει μετά τη διαλογή, αποξηραίνεται και πωλείται σαν αφέψημα.
Από το τεύχος 48 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.