Βάζουμε το νερό με το σιρόπι και τον καφέ στο μπρίκι σε μέτρια φωτιά είτε έχουμε καμινετάκι είτε χόβολη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιμένουμε να φουσκώσει και να δημιουργηθεί η κρέμα του (καϊμάκι). Μέχρι να ετοιμαστεί ο καφές μας, αρωματίζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε ψεκάζοντας 4 φορές με το σιρόπι κάστανο. Σερβίρουμε τον καφέ και τρίβουμε από πάνω τις σοκολάτες. Συνοδεύουμε με μαρόν γλασέ.
Συνταγή: Σταύρος Λαμπρινίδης, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 51 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του Snack & Coffee.