A  A  A +
Πίσω
GREEK CHESTNUTXMAS
GREEK CHESTNUTXMAS

Υλικά

15 ml σιρόπι κάστανο
55 ml νερό
7 γρ. ελληνικός καφές (blend από specialities coffee Βραζιλίας, Αφρικής, Ινδίας, light roast, fine grinding)
1 μικρή μπάρα λευκή σοκολάτα
1 μικρή μπάρα σκούρα σοκολάτα

Βήματα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με το σιρόπι και τον καφέ στο μπρίκι σε μέτρια φωτιά είτε έχουμε καμινετάκι είτε χόβολη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιμένουμε να φουσκώσει και να δημιουργηθεί η κρέμα του (καϊμάκι). Μέχρι να ετοιμαστεί ο καφές μας, αρωματίζουμε το ποτήρι που θα σερβίρουμε ψεκάζοντας 4 φορές με το σιρόπι κάστανο. Σερβίρουμε τον καφέ και τρίβουμε από πάνω τις σοκολάτες. Συνοδεύουμε με μαρόν γλασέ.

Συνταγή: Σταύρος Λαμπρινίδης, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 51 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του Snack & Coffee.