A  A  A +
Πίσω
Freddo Passion
Freddo Passion

Υλικά

60 ml espresso decaf
20 ml infusion από αποξηραμένα φρούτα (γλυκά κεράσια, φραγκοστάφυλα και ώριμες μπανάνες)
Μαύρη ζάχαρη
Γάλα (1,5% λιπαρά)
Αποξηραμένα φρούτα (γλυκά κεράσια, φραγκοστάφυλα, ώριμες μπανάνες)

Βήματα

Εκτέλεση

Για την παραλλαγή αυτή του freddo cappuccino χρησιμοποούμε μια διπλή δόση espresso, βραζιλιάνικης προέλευσης (Fazenda Daterra-Sweet blue, ποικιλίας Red Catuai), που τα χαρακτηριστικά του είναι το άρωμα κακάο και η επίγευση μαύρης σοκολάτας. Χτυπάμε στο shaker μαζί με μισή κουταλιά μαύρη ζάχαρη και λίγο πάγο, και το σουρώνουμε στο ποτήρι μας. Δημιουργούμε ένα infusion από αποξηραμένα γλυκά κεράσια, φραγκοστάφυλα και μπανάνες. Παίρνουμε 20 ml και μαζί με λίγη ποσότητα γάλακτος (1,5 % λιπαρά), δημιουργούμε ένα χρωματισμένο αφρόγαλα, με το οποίο συμπληρώνουμε μέχρι το τελείωμα του ποτηριού. Γαρνίρουμε με αποξηραμένα φρούτα που δένουν αρμονικά με τα χαρακτηριστικά που βγάζει ο συγκεκριμένος καφές (άρωμα κακάο και γεύση μαύρης σοκολάτας).

Συνταγή: The Blue Cup

Aπό το τεύχος 52 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.