Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Αλλαγή σκυτάλης στον SCAE Hellas
Αλλαγή σκυτάλης στον SCAE Hellas

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (στην φωτογραφία αριστερά), εκλέχθηκε στη θέση του Εθνικού Συντονιστή στο ελληνικό τμήμα του Speciality Coffee Association Europe.

Mετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του SCAE Hellas, στη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα κατόρθωσε να αναδειχθεί τρεις φορές World Coffee Nation στα παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ, ο Νίκος Ψωμάς ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Coffee Island συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο και αναμένεται άμεσα να αναλάβει καθήκοντα National Coordinator. Για πρώτη φορά στα χρονικά, εκλέχθηκαν και τα τέσσερα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του SCAE Hellas.

 «Η τεράστια πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά του καφέ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες που έχει καταβάλει το ελληνικό τμήμα του SCAE. Οφείλουμε λοιπόν θερμές ευχαριστίες στους προηγούμενους National Coordinators για τη συνεισφορά τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει ως τώρα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη διάδοση των speciality coffees σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες του κλάδου», σημειώνει ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είναι κάτοχος  του SCAE Coffee Diploma και πιστοποιημένος εκπαιδευτής των πτυχίων SCAE Barista, Sensory, Roasting, Green και Brewing. «Επιχειρώντας ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην αγορά της καφεστίασης θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη δυναμική του SCAE Hellas, εγγράφοντας νέα μέλη και αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες που θα έχουν ως απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του καφέ που θα φτάνει στον τελικό καταναλωτή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επικοινωνήσουμε τα μηνύματα και τις αξίες του SCAE τόσο στους επαγγελματίες που ενδεχομένως να τα αντιμετώπιζαν με κάποια δυσπιστία όσο και στο ευρύ κοινό. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευνοϊκή συγκυρία, καθώς το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εθνικών τμημάτων που καθιέρωσε ο SCAE θα μας επιτρέψει να συντονίσουμε καλύτερα τις δράσεις μας. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα πανελλήνια πρωταθλήματα, να πλαισιώσουμε το διαγωνιστικό κομμάτι με εκδηλώσεις και σεμινάρια, να οργανώσουμε δηλαδή ένα πραγματικό φεστιβάλ για τον καφέ, τους λάτρεις του και φυσικά τους επαγγελματίες της καφεστίασης».

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ SCAE HELLAS


 1.  Σταύρος Λαμπρινίδης/Membership Coordinator: Η εγγραφή νέων μελών και η ενημέρωση του μητρώου του SCAE Hellas είναι μεταξύ των καθηκόντων του Σταύρου Λαμπρινίδη. Η διεύρυνση του αριθμού των μελών αποτελεί στόχος για τη νέα διοίκηση.

 2.  Κώστας Καλαφατάς/Education CoordinatorΟ ιδιοκτήτης της εταιρείας Samba Cafe και κάτοχος του SCAE Diploma, Κώστας Καλαφατάς, θα είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης των barista σε όλη την Ελλάδα.

 3.  Τάσος Δεληχρήστος/Events CoordinatorΗ διοργάνωση εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες της καφεστίασης όσο και στο ευρύ κοινό αποτελεί στόχο του SCAE Hellas. Υπεύθυνος των events είναι ο Τάσος Δεληχρήστος.

 4.  Γιώργος Λουκάς/Communications CoordinatorΤην επικοινωνία με τα μέλη του SCAE Hellas, καθώς και την επαφή με διαμορφωτές της κοινής γνώμης εντός και εκτός των συνόρων, αναλαμβάνει ως ευθύνη ο έμπειρος barista, Γιώργος Λουκάς.

Από το τεύχος 58 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Snack & Coffee.