Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Top 8 Coffee Shops στις ΗΠΑ για το 2014
Top 8 Coffee Shops στις ΗΠΑ για το 2014

Το portal TheDailyMeal μαζί με τους Sarah Allen (Barista magazine), J. Park Brannen (πρωταθλητής barista στο Northeast Barista Championship 2014), Pete Licata (World Champion Barista 2013)δημιούργησαν τη λίστα με τα οχτώ καλύτερα coffee shops για το 2014.

 1. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ   Everyman Espresso 

Tο coffee shop (φωτό αριστερά) που διατηρεί σημεία σε Soho και East Village και με τον Sam Lewontin (κάτοχο του Northeast Regional Barista Championship 2013) ως lead barista trainer, μοιράζεται την αγάπη του για τον καφέ, όχι μόνο με τους ήδη “μυημένους”, αλλά και με κάθε δυνητικό λάτρη του, δηλαδή “everyman”.

 2. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ  Go Get Em Tiger 

Οι Charles Babinski και Kyle Glanville δημιούργησαν στο “Go Get Em Tiger” (φωτό 1) κάτι παραπάνω από ένα απλό coffee shop - μια εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών, που καθιστά την παραλαβή ενός καφέ τόσο casual και διασκεδαστική, σαν να απολαμβάνει κανείς ένα ποτήρι καλού ποτού στο αγαπημένο του bar.

 3. ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ  Saint Franks 

Ένα θεσπέσιο open coffehouse (φωτό 2) που βρίσκεται στην περιοχή Russian Hill. Ξεχωρίζει για τον απέριττο και λιτό σχεδιασμό του, όπου κυριαρχούν μεγάλες λευκές επιφάνειες που κοντράρονται με το ξύλο, αλλά και για το ότι εδώ μπορεί κανείς να βρει κάθε νέα τάση για τον καφέ.  Όπως η μηχανή espresso που είναι σχεδόν μέσα στον πάγκο εργασίας, αλλά και ο ψημένος από την Ritual Coffee Roasters καφές.

 4. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ  Ultimo Coffee 

Μπήκε στη λίστα χάρη στην απλότητά του, τις σταθερά ποιοτικές παρασκευές καφέ και  την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών. Όλο το σκηνικό του περίφημου “Ultimo Coffee” (φωτό 3) στην περιοχή Bella Vista φέρει την υπογραφή του ιδιοκτήτη του Aaron Ultimo.

 5. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ  D.C Peregrine Espresso 

Αυτό που κάνει τη μίνι αλυσίδα “Peregrine” (φωτό 4) ξεχωριστή είναι, σύμφωνα με τη barista Dawn Shank, “αφενός ότι φτιάχνει θαυμάσιο καφέ αφετέρου ότι έχει δημιουργήσει και διατηρεί μια διαδραστική σχέση ανάμεσα σε baristi και πελάτες με επίκεντρο φυσικά τον καφέ”. Διατηρεί τρία σημεία στην πόλη.

 6. Β. ΚΑΡΟΛΙΝΑ  Joule Coffee 

Μπορεί πριν από 5 χρόνια να μην μπορούσε κανείς σ’ αυτή τη γωνιά των ΗΠΑ να βρει ένα αξιοπρεπές μέρος να απολαύσει καλό καφέ και ποιοτικό φαγητό, τώρα πια όμως το “Joule Coffee” (φωτό 5) ανεβάζει το επίπεδο, χάρη και στην τεχνογνωσία της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ashley Christensen Restaurants. Τάδε έφη, τουλάχιστον ο  Park Brannen...

 7. ΣΙΑΤΛ  Milstead & Co. 

Ο Andrew Milstead εφάρμοσε στην πράξη το multi-roaster μοντέλο (φωτό 7). Εδώ μπορεί κανείς να βρει 30 διαφορετικούς καφέδες, single-origin espresso, Aeropress και Clever drip coffee.

 8. ΜΑΪΑΜΙ  Panther Coffee 

Πρόκειται για ένα concept με speciality coffee roaster, λιανική και χονδρική διάθεση των χαρμανιών του, αλλά και δύο καταστήματα στο Μαϊάμι. Το πολυβραβευμένο “Panther” (φωτό 8) φέρει τη δημιουργική υπογραφή της κορυφαίας Αμερικανίδας barista, Camila Ramos.

Από το τεύχος 55 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.