Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Κατεψυγμένα φρούτα & πουρέδες φρούτων για Cocktails
Κατεψυγμένα φρούτα & πουρέδες φρούτων για Cocktails

Οι επαγγελματίες της Καφεστίασης έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα από εναλλακτικές μορφές φρούτων, ώστε να παρασκευάζουν cocktails, smoothies, γρανίτες εύκολα, γρήγορα, χωρίς υψηλό κόστος και με μηδενική σχεδόν φύρα. Είναι ιδανικά για την παρασκευή cocktails, ενώ πρωταγωνιστούν και σε μια σειρά κωδικών που προωθούνται από κάθε επιχείρηση cafe ή bar. Ο λόγος φυσικά για τα κατεψυγμένα φρούτα, αλλά και τους... φρουτένιους πουρέδες, που λύνουν τα χέρια κάθε επαγγελματία της Καφεστίασης.

Από την κατάψυξη στο... ποτήρι

Τα κατεψυγμένα φρούτα που κυκλοφορούν πλέον και στην εγχώρια αγορά κλείνουν μέσα σε μια ειδική συσκευασία ή σακουλάκι, συνήθως ολόκληρα φρούτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συναντώνται και κομμένα σε κομμάτια, για μια σειρά χρήσεων. Τα προϊόντα αυτά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν αντί των φρέσκων, αφού συνήθως μαζεύονται άμα την ωρίμανσή τους και κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας τους χάνουν ελάχιστο νερό οπότε και διατηρούν τη φρεσκάδα τους, τη γεύση και το άρωμα του φρούτου. Πρόκειται για μια ασφαλή επιλογή για πολλές επιχειρήσεις Καφεστίασης που τα επιλέγουν συχνά, κυρίως επειδή βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορες παρασκευές. Μεγάλη σημασία παίζει η σωστή συσκευασία που διασφαλίζει τις συνθήκες αποθήκευσης του φρούτου χωρίς να το καταστρέφει.

Πεδίο εφαρμογής: Όπου χρησιμοποιείται και το φρέσκο φρούτο, καθώς μπορεί να το αντικαταστήσει με την ίδια επιτυχία! Τα κατεψυγμένα φρούτα είναι πρακτικά, οικονομικά αφού ελαχιστοποιούν τη φύρα και χάρη στη μεγάλη ποικιλία τους, μπορούν να αποτελέσουν βασικό συστατικό σε τάρτες και φρουτοσαλάτες, να μετατραπούν σε πουρέδες ή μαρμελάδες, και βέβαια να κυριαρχήσουν στα cocktails, όπου χρειάζεται για παράδειγμα muddling ή και γαρνίρισμα.

Πουρέδες φρούτων

Πρόκειται για πολτοποιημένα φρούτα, που συνήθως ξεχωρίζουν για τη μεγάλη τους περιεκτικότητα (ακόμη και σε ποσοστό 100%!) σε φρούτα, χωρίς χρωστικές ή/και αρώματα. Είναι συνήθως συμπυκνωμένοι και διατίθενται σε διάφορες συσκευασίες, που φέρουν ειδικό δοσομετρητή για ακρίβεια στις ποσότητες, ενώ ομογενοποιούνται εύκολα και πλήρως με άλλα υλικά στο blender ή στο shaker.

Πεδίο εφαρμογής: Οι πουρέδες ακολουθούν συνήθως τις τάσεις στο mixology. Έτσι στους πλέον δημοφιλείς συγκαταλέγονται τα: τροπικά (μανταρίνο, passion fruit κ.ά.), κόκκινα (συνήθως μείγματα κόκκινων φρούτων) αλλά και πράσινο μήλο, πεπόνι, ροδάκινο, βερίκοκο.

Τι κερδίζετε από τη χρήση τους

Παρά την επεξεργασμένη τους μορφή, τόσο τα κατεψυγμένα φρούτα όσο και οι πουρέδες είναι απολύτως φυσικά προϊόντα.

Δεν έχουν τεχνητές χρωστικές, γεύσεις και συντηρητικά.

Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, εάν δεν ανοιχτεί η συσκευασία.

Βρίσκουν εφαρμογή σε cocktails, smoothies, γρανίτες. Άρα μιλάμε για προϊόντα πολυχρηστικά, που μειώνουν κατά πολύ το κόστος των Α’ υλών.

Προσφέρουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, με το δεδομένο ότι ενισχύουν την πλήρη εφαρμογή πρότυπων συνταγών.

Αποτελούν την εναλλακτική λύση στην εύρεση των φρέσκων φρούτων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποσυνδέοντας τα cocktails από την εποχικότητα!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

Sweet Memories

Ben's Mule

 

Kείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Από το τεύχος 42 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Snack & Coffee