Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Hot Cocktail Bars
Hot Cocktail Bars

Τα cocktails είναι αναμφίβολα η κυρίαρχη τάση στο χώρο του bartending! Τα cocktail bars ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και οι bartenders αναγάγουν σε επιστήμη την παρασκευή signature drinks με ή χωρίς αλκοόλ. Επισκεφθήκαμε γνωστά cocktail bars της Αθήνας και σας παρουσιάζουμε (σε δύο μέρη) τις προτάσεις των ειδικών πίσω απ’ τη μπάρα...

01 Boogie Bar: Άνοιξε φέτος το Γενάρη, αποδεικνύοντας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ότι κατέχει τη συνταγή που κερδίζει κάθε πελάτη! Καλή τοποθεσία, καλαίσθητος χώρος, προσωπικό με διακρίσεις και εκλεκτό cocktail menu: αυτά είναι τα συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας του Boogie Bar (βλ. φωτογραφία αριστερά) στο Χολαργό. Άνοιξε μόλις την 1η Ιανουαρίου 2013 και έχει ήδη γίνει στέκι των κατοίκων των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Με πολυχρωμία στον εσωτερικό χώρο, ξύλο και μέταλλο που παραπέμπει σε industrial στιλ, το Boogie Bar είναι ένα ζεστό και φιλόξενο καφέ μπαρ, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα cocktails. Είτε το απόγευμα για after work drinks, είτε αργά το βράδυ με τη συνοδεία επιλεγμένης μουσικής, το Boogie Bar προσφέρει δυνατά cocktails σε ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η εμπειρία πολλών ετών και η αγάπη για τη δημιουργικότητα είναι που οδήγησαν στο άνοιγμα του μαγαζιού τους ιδιοκτήτες Ρόζι Κονταρά και τον έμπειρο bartender Βασίλη Ακκογιούνογλου. Μαζί με τον Χρήστο Αξαρλή έφτιαξαν ένα cocktail menu, το οποίο περιλαμβάνει κλασικά cocktails με παραλλαγές, αλλά και αρκετές πρωτότυπες δικές τους συνταγές. Η καινούρια εμπειρία που θέλουν να έχουν οι πελάτες του Boogie Bar ξεκινάει από το ποιο cocktail είναι κατάλληλο για τον καθένα, την ιδιαίτερη παρασκευή του αλλά και το στήσιμο.

 Bartending is an art...  

Ο Χρήστος Αξαρλής διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο του bartending και έχει (όπως και ο Βασίλης Ακκογιούνογλου) να επιδείξει πολλές διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του cocktail menu το οποίο βασίζεται σε εκλεκτά ποτά, φρέσκες πρώτες ύλες και «σπιτικές» παρασκευές. Περίπου κάθε 6 μήνες αλλάζει ο κατάλογος ανάλογα με τη διάθεση, την εποχή και τα υλικά που αυτή προσφέρει. Κάποια cocktails που έχουν αγαπηθεί από τους πελάτες παραμένουν σταθερά όπως το «Love baby love #2», το οποίο ετοίμασε για εμάς. Η εμπειρία ενός καλού cocktail προσφέρεται με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Ο πελάτης μόλις καθίσει θα κεραστεί παγωτό βανίλια αρωματισμένο με angostura bitters για να καθαρίσει τη γευστική του παλέτα για το cocktail που ακολουθεί. Κατόπιν θα ερωτηθεί για τις προτιμήσεις του αν δεν έχει διαλέξει ο ίδιος τι θέλει να πιει και θα του σερβιριστεί το cocktail. Εκτός από τους δύο έμπειρους bartenders, την ομάδα συμπληρώνουν και άλλα «αστέρια», όπως ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης που διακρίθηκε πρόσφατα στο διαγωνισμό «Young Bartenders».

 INFO 

Το Boogie Bar βρίσκεται στο Χολαργό, στη διεύθυνση Μεσογείων 236, δίπλα στο μετρό Χολαργός. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί για καφέ, snacks και φυσικά cocktails!

Bartenders: Oι Χρήστος Αξαρλής και Βασίλης Ακκογιούνογλου βρίσκονται πίσω από τις δημιουργίες που περιλαμβάνονται στο cocktail menu του Boogie Bar.

 

02 THINK POSITIVE: Το μικρό και φωτεινό μαγαζί δίπλα στο κέντρο του Χαλανδρίου αποτελεί δημιουργία του Απόστολου Πρίντεζη και της Φαίης Δεπάστα. Δύο νέα παιδιά που είχαν εργαστεί στο χώρο της καφεστίασης αποφάσισαν να ανοίξουν το Think Positive (ή Think+, όπως το γράφουν οι ίδιοι) και να κάνουν αυτό που αγαπούν και οι δύο: να δημιουργούν γεύσεις και να κάνουν χαρούμενους τους πελάτες. Το αποτέλεσμα ήταν το cocktail bar Think Positive, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2002.

Στην φωτογραφία: Think Positive, το κόκκινο μαγαζί του Χαλανδρίου ήταν από τα πρώτα στην Αθήνα που πρόσφεραν μια μεγάλη γκάμα από πρωτότυπα cocktails.

Μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση το 2009 από τον αρχιτέκτονα Γιάννη Ανανιάδη, το μαγαζί άνοιξε ξανά τις πολύχρωμες πόρτες του. Η ολόλευκη μπάρα και τα σκαμπό έρχονται σε αντίθεση με τους κατακόκκινους τοίχους και τον έξυπνο φωτισμό. Εκτός από τη μεγάλη μπάρα, οι πελάτες μπορούν να καθίσουν στους λευκούς δερμάτινους καναπέδες ή στα τραπεζάκια έξω. Η θετική ενέργεια φαίνεται στα έντονα χρώματα των τοίχων και των διακοσμητικών στοιχείων αλλά και στην επιλεγμένη μουσική, που είναι πάντα uplifting και groovy. Η μίνιμαλ αισθητική βοηθάει τους πελάτες να επικεντρώσουν σε αυτό για το οποίο φημίζεται το Think Positive: τα εκπληκτικά κοκτέιλ του. 

 Θρυλικά signature cocktails 

Best Cocktail Bar in Athens το 2010, διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και μοναδικές συνταγές. Η επιτυχία του Think Positive δε θα υπήρχε χωρίς τους έμπειρους bartenders του. Ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος που μας ετοίμασε το cocktail Sweet Rosie, είναι και ο νικητής του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2013. Το cocktail του, South of Heaven, ξεχώρισε ανάμεσα από 150 περίπου συμμετοχές από μεσογειακές χώρες. Όσον αφορά το ρόλο του στο Think Positive, αποτελεί σημαντικό μέλος μιας δεμένης ομάδας έμπειρων bartenders με αστείρευτο πάθος για τη δουλειά.

Όλα αυτά τα χρόνια κάποια θρυλικά cocktails - μοναδικές δημιουργίες του Think Positive - μένουν σταθερά, ενώ ανά καιρούς προστίθενται καινούρια. Προσωπικές ή συλλογικές ιδέες, όλες οι συνταγές δοκιμάζονται από όλους προτούν βρουν θέση στον κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται συχνά. Η γκάμα των υλικών είναι τεράστια: selection rums, premium vodkas, σιρόπια, φρούτα και μπαχαρικά αναμιγνύονται με μαεστρία και παράγουν τα cocktails που σερβίρει το Think Positive. Με χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλικό service, το μαγαζί έχει κόσμο τόσο νωρίς το απόγευμα όσο και αργά το βράδυ.

 INFO 

Το THINK POSITIVE βρίσκεται στο Χαλάνδρι στην οδό Ανδρέα Γκίνη 12. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και μετά, ενώ τα Σαββατοκύριακα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι.

Bartenders: Ο Απόστολος Πρίντεζης, ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος, ο Γιάννης Τζήλος και ο Δημήτρης Ζαχαριάς ευθύνονται για τον πολυποίκιλο κατάλογο με cocktails.

Από το τεύχος 49 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.