Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
HORECA 2018 Beer & Spirits Show - Cocktail Winners
HORECA 2018 Beer & Spirits Show - Cocktail Winners

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Cocktail του Beer & Spirits Show της HORECA 2018 είχαν ανδρική υπογραφή. Σας παρουσιάζουμε τους τέσσερις νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών μαζί με τις μοναδικές δημιουργίες τους που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για όλους!

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Χάλαρη, Φωτ.: Δημήτρης Τσίτσος, Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

 

Κωνσταντίνος Ριστάνης - Cocktail: Nemesis

Αν η σκληρή δουλειά και το πείσμα «διάλεγαν» πρόσωπο, τότε θα έπαιρναν αυτό του Κωνσταντίνου Ριστάνη, που ντύνει κάθε του επαγγελματικό βήμα με ψυχή και ταλέντο. Ο 34χρονος bartender από τα Γιάννενα εμπνεύστηκε το Nemesis, το νικητήριο ποτό του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ελληνικού Cocktail, από την αρχαία θεότητα Νέμεσι, η οποία αναφέρεται στη δίκαιη μοιρασιά και έχει αντικειμενική αξία. Τόσο αντικειμενική όσο και οι επιτυχίες του ίδιου. Ο Κωνσταντίνος Ριστάνης τον τελευταίο χρόνο εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Ti Punch Cup 2018 τον Μάρτιο, κέρδισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο του Southern Comfort στη Ν. Ορλεάνη τον Ιούλιο, ενώ για πρώτη φορά ανέλαβε χρέη κριτή, αναζητώντας το μεγαλύτερο ταλέντο για τον παγκόσμιο τελικό του Cutty Sark στο Λονδίνο.

Δείτε τη συνταγή του cocktail Nemesis εδώ


Μιχάλης Εμμανουήλ - Cocktail: Starfall

Η φράση “τόπο στα νιάτα” ορίζει με κυριολεξία τον Μιχάλη Εμμανουήλ, που σε νεαρή ηλικία και λίγους μήνες πίσω από τη μπάρα του Ten Cocktail Bar, στη Λαμία, ξεχώρισε σε δύο διαγωνισμούς. Η πρώτη του διάκριση ήρθε στο Young Bartender 2017, όπου βραβεύτηκε για την τεχνική του ενώ η νίκη του στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Classic Cocktail τον έστειλε στην Εσθονία για τον παγκόσμιο διαγωνισμό I.B.A. Ο 24χρονος έχοντας δάσκαλο το φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class 2017, Ζάχο Κυρίτση, δημιούργησε μέσα σε ένα χειροποίητο ποτήρι, το Starfall. Το cocktail είναι εμπνευσμένο από τη βροχή των αστεριών, που κάποιοι πιστεύουν ότι τότε οι ευχές πραγματοποιούνται. Ο Μιχάλης Εμμανουήλ είδε τη δική του να εκπληρώνεται με τη νίκη του, η οποία είχε γεύση καραμέλας, φουντουκιού και άρωμα πορτοκαλιού.

Δείτε τη συνταγή του cocktail Starfall εδώ

 

Τζίμης Πατσούρας - Cocktail: Freshground

Ο αυθορμητισμός είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του και οι δημιουργίες -ακόμα και χωρίς σταγόνα αλκοόλ- το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Ο Τζίμης Πατσούρας από το Bar Philosophy ασχολείται με το bartending 18 χρόνια και έχει ηγηθεί στα καλύτερα bars της αγοράς. Μεταξύ αυτών τα Queen στη Μύκονο, Bock Beer Restaurant στο Κουκάκι, Jax All Day Cafe Bar στην Πάτρα. Ο 38χρονος πρόσθεσε στο ενεργητικό του και τη νίκη στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Non Alcohol Cocktail, όπου δημιούργησε το άνευ αλκοόλ Freshground, εμπνευσμένο από τα πέντε στοιχεία της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο, νερό. Στο cocktail αποτυπώνονται έτσι και ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως γοητεία, αποφασιστικότητα, υπομονή, περιπέτεια.

Δείτε τη συνταγή του cocktail Freshground εδώ

 

Αχιλλέας Θανασούδας - Cocktail: The Red Diamond

Με δεξιοτεχνικούς χειρισμούς των shakers και των μπουκαλιών ο Αχιλλέας Θανασούδας έκανε σταδιακά το flairtending τρόπο ζωής. Ο 25χρονος μετρά τρεις συμμετοχές, δύο πρωτιές και μια δεύτερη θέση σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Flairtending το 2016, 2017 και 2018. Η νίκη τού 2016 τον ταξίδεψε στο Τόκιο στο World Cocktail Championship, ενώ η διάκριση του στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flairtending χαρακτηρίστηκε από τη γεύση του gin και το χρώμα των raspberries. Το cocktail The Red Diamond αποτυπώνει την ομορφιά του κόσμου που συνήθως κρύβεται στα μικρά πράγματα.

Δείτε τη συνταγή του cocktail The Red Diamond εδώ