Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Gaspar, food & mood
Gaspar, food & mood

Το νέο all day concept του Νέου Ψυχικού αποτελεί ένα εξαιρετικό design statement με μοναδικά στοιχεία διακόσμησης, που φέρει, μάλιστα και την υπογραφή διάσημων σκηνογράφων. Oι κ.κ. Γιώργος και Αντρέας Πιτσιλής βρίσκονται στον χώρο της Εστίασης από το 1987 όταν πρωτοάνοιξαν το θρυλικό «Rock’ n’ Roll». Μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία συνέχισαν ανοίγοντας το 1999 το «Balthazar bar restaurant» στον -επίσης- μαγικό κήπο ένος νεοκλασικού αρχοντικού στο κέντρο της πόλης. Το καλοκαίρι του 2010 άνοιξαν το μικρότερο παιδί τους το «Rock’ n’ Roll» στην Μύκονο και λίγους μήνες μετά το πρώτο all day μαγαζί τους, το «Gaspar food and mood». Οι επιχειρήσεις τους είναι οικογενειακές και τις αγαπούν σαν παιδιά τους, γι’ αυτό και στηρίζονται στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο και -αντίστοιχα- στηρίζουν.

Το concept

Το Gaspar food and mood αποτελεί ένα all day καφέ-εστιατόριο που συνδυάζει με μαγικό τρόπο διαφορετικές λειτουργίες. Τι σημαίνει αυτό; Η διευθύντρια του Gaspar, κ. Μαρίνα Ρήγα, τονίζει πως «μπορεί κατά την διάρκεια της ημέρας να μεταμφιέζεται από ένα μοντέρνο καφέ με σπιτικά croissant, brioche κ.λπ., σε έναν ιδανικό χώρο για τα επαγγελματικά γεύματα και με την ίδια επιτυχία σε ένα ατμοσφαιρικό bar restaurant». Όσο για τις λέξεις «food and mood» που προσδιορίζουν τη φιλοσοφία του μαγαζιού, «δείχνουν πως στον χώρο μας ανακαλύπτει κανείς έναν πολυχώρο διασκέδασης με κουζίνα υψηλού επιπέδου σε μια μοναδική ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου στιλ», εξηγεί η διευθύντρια του “Gaspar”. «Τα μεγάλα τραπέζια που μοιράζονται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες παρέες εξάλλου τονίζουν και την flirty διάθεση του χώρου».

Επώνυμο design

Το design του χώρου επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες-διακοσμητές-σκηνογράφοι κ.κ. Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Για την υλοποίηση του εντυπωσιακού project χρησιμοποιήθηκαν σχέδια επώνυμων σχεδιαστών σε έπιπλα και φωτιστικά με λεπτομέρειες που φέρουν την υπογραφή τους. «Και οι δύο είναι εξίσου καταξιωμένοι αρχιτέκτονες, διακοσμητές και σκηνογράφοι, καταξιωμένοι στο χώρο. Είναι συνεργάτες μας εδώ και πολλλά χρόνια στα Rock’ n’ Roll Αθήνας και Μυκόνου, Balthazar και τώρα και στο Gaspar» διευκρινίζει η διευθύντρια του μαγαζιού.

Μενού & ροφήματα

Στο ‘‘Gaspar’’ σχεδόν τα πάντα παρασκευάζονται στην κουζίνα του, «από το ψωμί, τα croissant, τα brioche, μέχρι τα ροφήματα σοκολάτας Valrhona, οι γρανίτες και οι φυσικούς πολτοί φρούτων που χρησιμοποιούνται στα εξωτικά cocktails μας», εξηγεί η κα Ρήγα, «ενώ έχουμε επιλέξει τον καφέ Portiolli για τα ροφήματα espresso». Ο chef Χρόνης Δαμαλάς και ο chef patissier Διονύσης Αλέρτας δημιούργησαν έναν εξαιρετικό κατάλογο με λιχουδιές για κάθε προτίμηση. Από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα των πρώτων μηνών λειτουργίας του μαγαζιού είναι τα: Tempura μπακαλιάρου με σάλτσα από ginger και παντζάρι, Black cod με γλυκό miso, μελιτζάνα με κίμινο, πράσινο μήλο και cracker ρυζιού.

Οι άνθρωποι του Gaspar

Το ανθρώπινο δυναμικό απαρτίζεται από άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες και από ειδικευόμενους νέους, ενώ στον κάθε τομέα υπάρχουν οι κατάλληλοι υπεύθυνοι ώστε να διασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Chef, patissier, baristas, bartenders, captain, maitre d’, manager, όλοι δουλεύουν με την ομάδα τους με συνέπεια για την επίτευξη του κοινού στόχου «κανένας δυσαρεστημένος πελάτης!».

Ταυτότητα καταστήματος

Επωνυμία: Gaspar food & mood

Διεύθυνση: Λ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού

Ιδιοκτήτης: Αντρέας και Γιώργος Πιτσιλής

Χωρητικότητα: 170-200 άτομα καθιστά και 150-200 όρθια

Προσωπικό: 80 άτομα

URL: www.gaspar.gr (under construction)


Από το τεύχος 40 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Snack & Coffee