Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
8η HORECA 2013: Η καλύτερη HORECA των εποχών. 470 εκθέτες. 120.000 επισκέπτες
8η HORECA 2013: Η καλύτερη HORECA των εποχών. 470 εκθέτες. 120.000 επισκέπτες

Έπεσε θριαμβευτικά η αυλαία για την 8η HORECA 2013, την έκθεση που κατάφερε εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας το αδιανόητο: Να συγκεντρώσει 470 εκθέτες και 120.000 επαγγελματίες επισκέπτες από τον ευρύτερο τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο! Σύσσωμος ο κλάδος του Τουρισμού και της Γαστρονομίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, «πλημμυρίζοντας» το εκθεσιακό κέντρο και «προσυπογράφοντας» την απρόσκοπτη ανοδική πορεία της έκθεσης. Είναι γνωστό ότι η HORECA, σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις κατόρθωσε να αυξήσει θεαματικά όλα της τα μεγέθη και να θεωρείται -όχι άδικα- η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην Ελλάδα. Είναι ίσως η μόνη στον κόσμο που σε 8 χρόνια αύξησε κατά 266% τους επισκέπτες και κατά 521% το εκθεσιακό της μέγεθος. Η HORECA έχει καθιερωθεί ως η μοναδική θεσμική έκθεση του κλάδου κι αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία. Η 8η HORECA διατήρησε τις υψηλές προδιαγραφές οργάνωσης και απέδειξε ότι οι στοχευμένες εκθέσεις λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και μπορούν να αποτελέσουν ένα από τα πιο ισχυρά αντίδοτα σε περιόδους ύφεσης.

Λαμπρά εγκαίνια στην 8η HORECA

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, του γεν. Γραμματέα του υπουργείου, κ. Κ. Λιάσκου, του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Β. Υψηλάντη, της βουλευτή Δωδεκανήσου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κυρίας Τσαμπίκας Ιατρίδη και του πρέσβη του Καναδά κ. Robert William Peck. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην άρτια διοργάνωση και τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης HORECA, καθώς και στο σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της Εστίασης και του Τουρισμού. Μετά το κόψιμο της κορδέλας από την κ. Κεφαλογιάννη, οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση.

 

Η 8η HORECA σε αριθμούς

Η επεξεργασία των στοιχείων των επισκεπτών της έκθεσης ήταν αποκαλυπτική! Το απίστευτο νούμερο των 36.836 επιχειρήσεων αντιστοιχεί σε περισσότερους από 120.000 επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

 

1ο HORECA Bartending Show

Το 1ο HORECA Bartending Show έγραψε τη δική του λαμπρή σελίδα στην 8η HORECA 2013! Διαγωνισμοί και επιδείξεις από μεγάλα ονόματα του bartending, ενθουσίασαν τους χιλιάδες επαγγελματίες, οι οποίοι παρακολούθησαν το Show, με αμείωτο ενδιαφέρον!

1. Ο νικητής του διαγωνισμού Classic Cocktail, Παναγιώτης Γκοβάτσος με το cocktail «Skyfall». 2. Οι νικητές στο Flair, από αριστ: Στ. Παπαδόπουλος, Κων/νος Φραντζής και Διον. Καλογερίας. 3. Από αριστ.: Παν. Σπυρέας, Παναγιώτης Πάλλης, Ν. Κόλτσιος (πρόεδρος της ΕΜΕ) και Δημήτρης Μπουρλέκας.

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσαν όλοι οι διαγωνισμοί, αλλά και οι παρουσιάσεις της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος κατά τη διάρκεια της 8ης HORECA. Όλοι οι συμμετέχοντες στο 1ο ΗORECA Bartending show έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας μοναδικές δημιουργίες ενώ το κοινό που κατέκλυσε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συμμετείχε και αυτό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στις παρουσιάσεις, μετατρέποντας το Βartending σε ένα πραγματικό... show, που άφησε πράγματι εποχή!

 

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ

Οι καλύτεροι Έλληνες baristas αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια των φετινών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκαν πολλοί διαγωνισμοί τους οποίους παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος επαγγελματιών.

1. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ συγκέντρωσαν επαγγελματίες από όλη τη χώρα. 2. Οι νικητές στο National Brewers Cup, Στέφανος Δωματιώτης, Αλέξανδρος Φούκης και Σταύρος Λαμπρινίδης. 3. Οι νικητές του Coffee in Good Spirits, Διονύσης Μουστής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Νικόλαος Μπουρμπάσης. 4. Η νικήτρια στο latte art Tania Konstantinova 5. Ο νικητής στο Cup Tasters, Ζαφείρης Μαύρος.

Εντυπωσίασαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2013 που φιλοξένησε για τρίτη φορά η έκθεση HORECA! Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall 1 που εναρμονίστηκε πλήρως με τα διεθνή πρότυπα και τους κανονισμούς του SCAE, δεκάδες επαγγελματίες του καφέ από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν για να δώσουν το “παρών” στις εθνικές διοργανώσεις ανάδειξης εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα coffee events σε Νίκαια και Μελβούρνη για το 2013.

 

2ο HORECA Beer Festival

Eξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση είχε το 2ο HORECA Beer Festival που πραγματοποιήθηκε στο Hall 1, υπό την αιγίδα της ΕΜΕ και με τη συμμετοχή δεκάδων beer bartenders, ιδιοκτητών εστιατορίων, μαγείρων, αλλά και ειδικών στη ζυθοποίηση.

1. Αρκετές γευσιγνωσίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του κοινού. 2. Ο κ. Στανίτσας μαγείρεψε συνταγές με μπίρα. 3. Η επίδειξη «Συνοδευτικά για μπίρα» με την επιμέλεια του chef Γιάννη Στανίτσα. 4. Ο beer specialist Πολ Εμμανουλίδης εν μέσω εισήγησης. 5. Ο νικητής του διαγωνισμού Beer Bottle Speed Opening, Κων/νος Δρίτσας. 6. Ο overall νικητής Διονύσης Καλογερίας.

 

Κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις!

Ο πλούτος των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν πράγματι άνευ προηγουμένου, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε επαγγελματία επισκέπτη! Από τη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, μέχρι το Future Hotel on the Web τα δρώμενα στη φετινή HORECA δεν είχαν τελειωμό!

 

6o Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας

2η Γενική Συνέλευση ΞΕΕ

Future Hotel on the Web

1o HORECA Wine

Το Ελληνικό Πρωινό από το ΞΕΕ

Forum Eπιμελητηρίων

Γαστροτουρισμός και Ανάπτυξη

 

Από το τεύχος 47 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.