Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
4 πρόσωπα, 4 cocktails
4 πρόσωπα, 4 cocktails

Με εφόδια τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τα πρωτότυπα υλικά, 4 νέοι bartenders από κορυφαία cocktail bars της χώρας μας, διασταυρώνουν τα... shakers τους στα πλαίσια του διαγωνισμού Bacardi Legacy και μας αποκαλύπτουντα εκλεπτυσμένα signature cocktails τους.

Βαγγέλης Σεργίνης

Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Από το 2002 εργάζεται στο χώρο της Εστίασης. Έχει περάσει από την εγκεκριμένη απο την IBA “Basic and Andvanced bartending” στο “The Bar Institute Thessaloniki” και το Bacardi-Martini Bar School, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Dale de Groff, Αριστοτέλη Παπαδόπουλο, Marian Beke, Tony Conigliaro, Gegam Kazarian. Από το Μάιο του 2011 είναι μέλος της ομάδας που δημιούργησε το Cocktail bar στη Θεσ/κη, το οποίο λειτουργεί χωρίς κατάλογο. “Ως bartender έρχομαι σε επικοινωνία με κάθε επισκέπτη χωριστά και καλούμαι να δημιουργήσω κάτι μοναδικό ειδικά για εκείνον”.

 Συνταγή:  GOLDEN GRAPE

 

Θωμάς Κανδυλιάρης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17/7/1991 και άρχισε να ασχολείται με το bartending και το χώρο της Εστίασης σε ηλικία μόλις 16 ετών. “Σήμερα βρίσκομαι στη σχολή bartending Soulshakers του Αριστοτέλη Παπαδόπουλου και του Νίκου Αρσλάνογλου και εργάζομαι στο Local Food & Cocktails στη Θεσσαλονίκη”, μας εξηγεί. “Συγχρόνως, παρακολουθώ τις παγκόσμιες τάσεις στα cocktails και κάνω διάφορα ταξίδια ανά τον κόσμο, για να διατηρώ επαφή με τα bar shows των εκάστοτε χωρών. Έτσι, παραμένω ενημερωμένος για τις νέες τάσεις και προτείνω καινούρια πράγματα στους πελάτες μου, με έμπνευση τα μέρη που έχω επισκεφθεί”, τονίζει.

 Συνταγή:  EL CANTINERO

 

Χρήστος Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας και της σχολής bartender “The Bar Institute”, εργάζεται στο Cocktail Bar στη Θεσσαλονίκη: “Είμαι υπεύθυνος του «Inspirational Bartending Crew» και bartender της Orexis Team που σε συνεργασία με τη Bacardi έχουμε παρουσιάσει 3 gastro-molecular events σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βόλο. Πρόσφατα κατέκτησα τη 2η θέση στο διαγωνισμό Young Bartender της ΕΜΕ”, μας εξηγεί.

 Συνταγή:  SOMETHING TO REMEMBER

 

Στέλιος Παπαδόπουλος

Όταν το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται ως barman στην Κω, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια που του επιφύλασσε το shaker. Τον έχουμε δει να κατακτά σημαντικές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για τις επιδόσεις του στο flair-tending και για τα ανεπτυγμένα bartending skills του. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια σε Βερολίνο, Σκωτία και Μεξικό από διεθνούς φήμης bartenders, ambassadors και δημοσιογράφους ποτών, ενώ έχει εργαστεί στα Egomio, Pere Ubu, Liberty και Amigos της Γλυφάδας, στο Bardot του Κολωνακίου, στο Bukka της Αρεόπολης και στο Purl του Λονδίνου.

 Συνταγή:  Elements

 

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Από το τεύχος 52 (Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2014) του περιοδικού Snack and Coffee.