A  A  A +
Πίσω
Χοιρινά κεφτεδάκια
Χοιρινά κεφτεδάκια

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πάπρικα
½ κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. καγιέν
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. μουστάρδα
100 γρ. ψωμί μουλιασμένο σε νερό και τριμμένο
1 ασπράδι αβγού
Για τη σάλτσα:
2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.γλ. καγιέν
1 κ.γλ. κύμινο
½ κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τοματοπελτέ

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Πλάθουμε σε κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, καψαλίζουμε τις πιπεριές σε φλόγα ώστε να μαυρίσει η πέτσα τους. Αφαιρούμε τη καμένη πέτσα και τα σπόρια και πολτοποιούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ.   

Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο