A  A  A +
Πίσω
Ribs BBQ με μπίρα Stout
Ribs BBQ με μπίρα Stout

Υλικά

2 μοσχαρίσιες κορτεζίνες (περίπου 600 γρ. έκαστη)
Hμίχοντρο αλάτι
BBQ γεύση σε σκόνη
2 μπίρες τύπου Stout
Για την σάλτσα BBQ:
4 κ.σ. Κέτσαπ
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. BBQ spice
1 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
100 ml μπίρα stout

Βήματα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κορτεζίνα με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τοποθετούμε σε βαθύ ταψάκι και περιχύνουμε με τη μπίρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160°C για 2 ώρες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί. Βγάζουμε την κορτεζίνα από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια, τα βουτάμε στη σάλτσα και τα ψήνουμε σε σχάρα για λίγα λεπτά ή ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά.

Από το τεύχος 39 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο