Τρίβουμε την κορτεζίνα με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τοποθετούμε σε βαθύ ταψάκι και περιχύνουμε με τη μπίρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160°C για 2 ώρες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί. Βγάζουμε την κορτεζίνα από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια, τα βουτάμε στη σάλτσα και τα ψήνουμε σε σχάρα για λίγα λεπτά ή ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά.
Από το τεύχος 39 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο