A  A  A +
Πίσω
Mπουκίτσες γαλοπούλας κοκκινιστές
Mπουκίτσες γαλοπούλας κοκκινιστές

Υλικά

230 γρ. φιλέτο γαλοπούλας (μπουκίτσες)
60 γρ. πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πράσινες) κομμένες σε μπαστουνακια
½ κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κ.γλ. σκόρδο
60 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. σάλτσα ντομάτας
κορν φλάουερ
5 ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσι
40 γρ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη ρίγανη

Βήματα

Εκτέλεση

Καρυκεύουμε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι και την περνάμε από το κορν φλάουερ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τη γαλοπούλα μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Όταν δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις ελιές και τη ρίγανη.  

 

Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο