Πολτοποιούμε σε μπλέντερ τα υλικά για τα μπιφτέκια. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε λαδωμένο μπολ απλώνουμε 2 φέτες μπέικον σταυρωτά και βάζουμε επάνω τους μια μπάλα από το μίγμα περίπου 200 γρ. Διπλώνουμε τις φέτες του μπέικον πάνω στα μπιφτέκια και τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Για τη σάλτσα, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο