A  A  A +
Πίσω
Μπιφτέκια γαλοπούλας
Μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:
600 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. κύμινο τριμμένο λίγο τριμμένο καγιέν κατά βούληση
αλάτι, μαύρο πιπέρι
6 φέτες μπέικον
Για τη σάλτσα:
2 φρέσκες βανίλιες ψιλοκομμένες
1 τσίλι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια πιπερόριζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι κρασιού
1 κ.σ. σιρόπι βαλσάμικο
Αλάτι, Μαύρο πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε σε μπλέντερ τα υλικά για τα μπιφτέκια. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε λαδωμένο μπολ απλώνουμε 2 φέτες μπέικον σταυρωτά και βάζουμε επάνω τους μια μπάλα από το μίγμα περίπου 200 γρ. Διπλώνουμε τις φέτες του μπέικον πάνω στα μπιφτέκια και τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά. Για τη σάλτσα, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Από το τεύχος 43 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο