Καρυκεύουμε τη μπριζόλα με το αλάτι, το πιπέρι και τους σπασμένους κόκκους κόλιανδρου. Σε καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τη μπριζόλα για περίπου 3 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις γυρίσουμε τη μπριζόλα προσθέτουμε στο πλάι της τις βανίλιες σε φέτες, το φασκόμηλο και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά ανάλογα με το πώς προτιμούμε το κρέας (κατά προτίμηση μέτριο ψήσιμο). Αφαιρούμε το κρέας και σβήνουμε με το τσίπουρο.
Από το τεύχος 42 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο