A  A  A +
Πίσω
Κοτόπουλο γαρδούμπα
Κοτόπουλο γαρδούμπα

Υλικά

1 εντεριά αρνίσια
6 μπουτάκια κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένα και χωρίς τη πέτσα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
½ ποτήρι λευκό κρασί

Βήματα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το έντερο και το αφήνουμε σε νερό με λίγο ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κάθετα στη μέση. Μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια στην εσωτερική μεριά στα μπουτάκια, τα κλείνουμε σε ρολό και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με το έντερο σαν μικρά κοκορετσάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί βαθύ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πάλι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 1,5 ώρα γυρίζοντας τις γαρδούμπες ανά διαστήματα ώστε το έντερο να μαγειρευτεί σωστά από όλες τις πλευρές.  

 

Από το τεύχος 40 (MAΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο