A  A  A +
Πίσω
Αρνάκι κλέφτικο σε ζύμη
Αρνάκι κλέφτικο σε ζύμη

Υλικά

1 μπουτάκι αρνιού χωρίς κόκαλο
2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
1 κ. αλεύρι σκληρό
300 γρ. ημίχοντρο αλάτι
4 ασπράδια αυγών
Μαύρο πιπέρι
500 ml περίπου νερό

Βήματα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι μαζί με το πιπέρι. Προσθέτουμε ζυμώνοντας τα ασπράδια και το νερό ώστε να έχουμε μια συμπαγή ζύμη. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και πασπαλίζουμε με το λάδι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα πάχους 0,5 εκ. τοποθετούμε το κρέας στο ένα φύλλο και σκεπάζουμε καλά με το άλλο. Κλείνουμε τις άκρες και ψήνουμε σε φούρνο στους 170°C για περίπου 1,5 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν σπάσουμε το ζυμάρι που έχει σκληρύνει, για να σερβίρουμε το κρέας.

Από το τεύχος 40 (MAΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο