NEA

A  A  A +
Πίσω
Η κρητική γαστρονομία στο Κίεβο και στη Μόσχα
Η κρητική γαστρονομία στο Κίεβο και στη Μόσχα

Τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής διατροφής παρουσίασαν μέλη της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό στη Μόσχα και το Κίεβο. Η κρητική αποστολή ζωντάνεψε τις συνταγές και τα αρώματα της κρητικής κουζίνας ετοιμάζοντας πιάτα όπως σαλάτα με σταμναγκάθι, ντάκο με ντομάτα και μυζήθρα και απάκι με πετιμέζι. Τα πιάτα έτυχαν θερμότατης υποδοχής από όλους τους παρευρισκόμενους, πολλοί από τους οποίους φόρεσαν ποδιές και συμμετείχαν και στην προετοιμασία. Στόχος της παρουσίας της Περιφέρειας Κρήτης στην Ουκρανία και τη Ρωσία ήταν η ενίσχυση των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων αλλά και η προσέλκυση τουριστών.

Από το τεύχος 47 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟ.