Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Gallery Restaurant, γαστρονομικός... ιμπρεσιονισμός στην κουζίνα!
Gallery Restaurant, γαστρονομικός... ιμπρεσιονισμός στην κουζίνα!

Όταν η γαστρονομία αποκτά καλλιτεχνικές διαστάσεις και τα πιάτα σερβίρονται ως πραγματικά εκθέματα, όταν το design του εστιατορίου είναι άρτιο και ο chef βρίσκεται σε μόνιμη έμπνευση, τότε σίγουρα πρόκειται για το αναγνωρισμένο Gallery Restaurant στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Το φημισμένο Gallery Restaurant βρίσκεται στο Ballantyne Hotel & Lodge της Βόρειας Καρολίνα των ΗΠΑ και έχει κερδίσει το κοινό με τη σύγχρονη αμερικάνικη κουζίνα που προσφέρει και την εμμονή του στο ποιοτικό και ταυτόχρονα απλό πιάτο. H διακεκριμένη συλλογή έργων τέχνης που κοσμεί το εστιατόριο, ολοκληρώνει το σκηνικό. To Gallery Restaurant είναι γνωστό στην περιοχή για το ολόφρεσκο prime steak του, που παραμένει μαλακό και ζουμερό, με το κατάλληλο ποσοστό λίπους εξασφαλίζοντας μία πλούσια, υπέροχη γεύση.

 

 

Από τη γη... στο πιάτο!

Η επιχείρηση συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς τους οποίους εμπιστεύεται χρόνια τώρα, ώστε να σερβίρονται απευθείας από τη φύση στο τραπέζι του επισκέπτη όσο το δυνατόν πιο φρέσκα υλικά! Δεσμεύεται δε για την ποιότητα των αγαθών, αλλάζοντας ανά εποχή τον κατάλογο για να πετυχαίνει την πιο υγιεινή εκδοχή στα πιάτα που σερβίρει και σε όσα υλικά τα συνοδεύουν! Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το εστιατόριο προσφέρει καθημερινά και πρωινό λόγω της τοποθεσίας του. Ακόμη διαθέτει ένα εντυπωσιακό μπαρ με ποτά όλων των ειδών και μία εμπλουτισμένη γκάμα κρασιών. Εδώ το Private Dining έχει την τιμητική του καθώς το Gallery Restaurant προσφέρει τη συγκεκριμένη δυνατότητα όχι μόνο σε όσους επιλέγουν να δειπνήσουν σχετικά απομονωμένοι, αλλά και σ' αυτούς που επιλέγουν να οργανώσουν στον ίδιο χώρο σεμινάρια, events, παρουσιάσεις, parties κ.λπ. Το δωμάτιο του private dining ονομάζεται The Ardissone Room και πήρε το όνομά του από τη Γαλλίδα ζωγράφο της ιμπρεσιονιστικής περιόδου Yolande Ardissone, οι πίνακες της οποίας κοσμούν το χώρο. Χωράει περίπου 16 καθήμενους, ενώ προσφέρει καθημερινά, πράγμα που ισχύει και για τη δεύτερη αίθουσα του Gallery, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα! Το μενού για τον συγκεκριμένο χώρο συζητιέται μεταξύ της διοίκησης και του διοργανωτή.

Οι «πρωταγωνιστές»

Ο executive sous Chef David Moore (αριστερά στην επάνω φωτό) είναι υπεύθυνος για το εξαιρετικό μενού που προσφέρει το Gallery restaurant. Είναι εκείνος που δημιουργεί με βάση εποχικά πάντα υλικά, τα πιάτα που σερβίρονται σ' αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο της Βόρειας Καρολίνας. Στο πλευρό του ο J. Kelly Morrow (δεξιά, στην ίδια φωτό) έχει αναλάβει Chef de Cuisine, μεριμνώντας για την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού και διασφαλίζοντας σε καθημερινή βάση την τήρηση των διαδικασιών και τα υψηλά στάνταρ προκειμένου να φτάνει το καλύτερο δυνατό στο πιάτο του πελάτη.

 

Ρεπορτάζ: Εύα Αντωνοπούλου

Από το τεύχος 40 (ΜΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο.