A  A  A +
Πίσω
Χοιρινή τηγανιά ηπειρώτικη
Χοιρινή τηγανιά ηπειρώτικη

Υλικά

150 γρ. χοιρινός λαιμός σε κύβους
1/3 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1/3 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1/3 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας (κομμένο σε κύβους)
40 ml. Ελαιόλαδο
80 ml. λευκό κρασί
50 ml. ζωμό βοδινό
αλάτι
καπνιστή πάπρικα Καρδίτσας
½ κ.γλ. Ρίγανη

Βήματα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το λαιμό μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5’. Ρίχνουμε το ζωμό του βοδινού και σιγοβράζουμε για ακόμη 5’. Αλατίζουμε, βάζουμε την πάπρικα, τη ρίγανη και το κεφαλοτύρι. Αφήνουμε για 2‘, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συνταγή: Χρήστος Τζιέρας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 54 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού ΨΗΤΟ.