A  A  A +
Πίσω
Ρολά Γιορτινά: Χοιρινό ρολό γεμιστό με ζαμπόν,λαχανικά και ψητό κυδώνι
Ρολά Γιορτινά: Χοιρινό ρολό γεμιστό με ζαμπόν,λαχανικά και ψητό κυδώνι

Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα... 

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

* Υλικά για 5 άτομα

Υλικά

1.450 - 1.500 γρ. χοιρινό
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 - 2 κ. γλ. ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι
(για τη γέμιση)
3- 4 μπαστουνάκια γραβιέρα
4 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε καρέ
2 κυδώνια

Βήματα

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε χοιρινό κρέας μπούτι χωρίς κόκαλο το οποίο και ανοίγουμε. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μουστάρδα, θυμάρι, μαντζουράνα και για τη γέμιση, χρησιμοποιούμε τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο ζαμπόν, καρότο και πιπεριά κομμένη σε καρεδάκι ή ζουλιέν το ρολάρουμε σε δίχτυ. Το θωρακίζουμε σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και το σιγοψήνουμε στο φούρνο, στους 170°C για 45 λεπτά ή αν δουλεύουμε με θερμόμετρο, όταν η καρδιά φτάσει στους 78°C.  Αλατοπιπερώνουμε τα κυδώνια, προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη, κανέλα, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 170°C  μέχρι να τρυφεροποιηθούν. Σερβίρουμε το ρολό, κομμένο σε φέτες μαζί με τα ψητά κυδώνια.