Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
* Υλικά για 5 άτομα
Θα χρειαστούμε χοιρινό κρέας μπούτι χωρίς κόκαλο το οποίο και ανοίγουμε. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μουστάρδα, θυμάρι, μαντζουράνα και για τη γέμιση, χρησιμοποιούμε τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο ζαμπόν, καρότο και πιπεριά κομμένη σε καρεδάκι ή ζουλιέν το ρολάρουμε σε δίχτυ. Το θωρακίζουμε σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και το σιγοψήνουμε στο φούρνο, στους 170°C για 45 λεπτά ή αν δουλεύουμε με θερμόμετρο, όταν η καρδιά φτάσει στους 78°C. Αλατοπιπερώνουμε τα κυδώνια, προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη, κανέλα, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 170°C μέχρι να τρυφεροποιηθούν. Σερβίρουμε το ρολό, κομμένο σε φέτες μαζί με τα ψητά κυδώνια.