A  A  A +
Πίσω
Ρολά Γιορτινά: Κοτόπουλο νανάκι ρόλο με γλυκοπατάτα και σύκα
Ρολά Γιορτινά: Κοτόπουλο νανάκι ρόλο με γλυκοπατάτα και σύκα

Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα... 

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

* Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

1 κοτοπουλάκι
1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βουτυρο
βότανα μείγμα (μαντζουράνα, ρίγανη, φρέσκο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι)
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. μέλι
200 γρ. γλυκοπατάτα
70 γρ. σύκα

Βήματα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από τα εντόσθια, το ξεπλένουμε, το ανοίγουμε, βγάζουμε την καρκάσα και το κάνουμε ρολό με ένα μίγμα από βότανα, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, κόκκινο πιπέρι, μουστάρδα και σύκα. Το σωτάρουμε και ψήνουμε στο φούρνο. Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα μαζί με το υπόλοιπο μέλι, αλάτι πιπέρι, και λίγα σύκα και εν συνεχεία την κόβουμε σε μικρά τεμάχια μαζί με το σύκο και τη χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στο κοτόπουλο.