Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα...
Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
* Υλικά για 4 άτομα
Παίρνουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από τα εντόσθια, το ξεπλένουμε, το ανοίγουμε, βγάζουμε την καρκάσα και το κάνουμε ρολό με ένα μίγμα από βότανα, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, κόκκινο πιπέρι, μουστάρδα και σύκα. Το σωτάρουμε και ψήνουμε στο φούρνο. Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα μαζί με το υπόλοιπο μέλι, αλάτι πιπέρι, και λίγα σύκα και εν συνεχεία την κόβουμε σε μικρά τεμάχια μαζί με το σύκο και τη χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στο κοτόπουλο.