A  A  A +
Πίσω
Ρολά Γιορτινά: Γαλοπούλα μπούτι ρολό με λαχανικά σωτέ, ρόδι και σάλτσα φραμπουάζ
Ρολά Γιορτινά: Γαλοπούλα μπούτι ρολό με λαχανικά σωτέ, ρόδι και σάλτσα φραμπουάζ

Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα... 

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

* Υλικά για 2 άτομα

Υλικά

1 στήθος γαλοπούλας
3 σκελίδες σκόρδο
2 ράβδους καρότο
λίγο σκληρό τυρί
αλάτι
πιπέρι
λίγη φυτίνη σε κομματάκια
200 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
(για τη μαρινάδα)
200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
80 γρ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κ. γλ. ψιλοκοπανισμένο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μίγμα πιπεριών
(για τη σάλτσα)
200 γρ. κατεψυγμένα φραμπουάζ
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ξύδι
100 γρ. χύμο πορτοκάλι
2 καρότα
ελαιόλαδο
λίγο κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας για 4 ώρες τουλάχιστον. Το ανοίγουμε, απλώνουμε  το καρότο, κάποιο μαλακό ή ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας μας και σκόρδο, ρολάρουμε, σοτάρουμε, σβήνουμε με κρασί και ψήνουμε στους 170°C για 40 με 45 λεπτά. Για τη σάλτσα, παίρνουμε φραμπουάζ, τα αφήνουμε να πάρουν βράση με ζωμό κότας και στο τέλος τα “δένουμε” με λίγο βούτυρο, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Για τη γαρνιτούρα, χοντροκόβουμε το λάχανο (λευκό και λίγο κόκκινο), προσθέτουμε ρόδι και καρότο, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο βουτυράκι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σερβίρουμε.