A  A  A +
Πίσω
Το κρέας στο επίκεντρο: Συκώτι γάλακτος με άγρια χόρτα τσιγαριστά
Το κρέας στο επίκεντρο: Συκώτι γάλακτος με άγρια χόρτα τσιγαριστά

Ο πάντα δημιουργικός Γιάννης Στανίτσας κάνει τις δικές του μοναδικές προτάσεις με πρωταγωνιστή το κρέας. 

Συνταγές-εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

*Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

1/2 κ.συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος
1/2 κ.χόρτα διάφορα άγρια του βουνού
3 κρεμμύδια φρέσκα
200 γρ. ροζέ κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ξύδι από κρασί
δεντρολίβανο
μπαχάρι
δάφνη
50 ml θυμαρόμελο

Βήματα

Εκτέλεση

Γλασάρουμε τα κρεμύδια σε κατσαρόλα με κρασί, ξύδι, θυμαρόμελο, μπαχάρι και δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι, το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και σκόρδο και σβήνουμε με λευκό ξύδι. Σοτάρουμε τα χόρτα σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με λίγο χυμό λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.