A  A  A +
Πίσω
Το κρέας στο επίκεντρο: Μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πρόβειο ξινό τραχανά
Το κρέας στο επίκεντρο: Μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πρόβειο ξινό τραχανά

Ο πάντα δημιουργικός Γιάννης Στανίτσας κάνει τις δικές του μοναδικές προτάσεις με πρωταγωνιστή το κρέας. 

Συνταγές-εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

*Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

1/2 κ. κιμά
4 φέτες από προζυμένιο ψωμί ή τρίμμα κριθαροκουλούρας
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
μαϊντανό
100 ml ελαιόλαδο
(για τον τραχανά)
250 γρ. πρόβειο ξινό τραχανά
1 λ. ζωμό κότας (ή μοσχαρίσιο)
50 γρ. πρόβειο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Περνάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τον κιμά, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, πλάθουμε σε μπιφτέκια των 160 - 200 γρ. Βράζουμε στο ζωμό τον τραχανά, προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.