A  A  A +
Πίσω
Το κρέας στο επίκεντρο: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες και δεντρολίβανο
Το κρέας στο επίκεντρο: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες και δεντρολίβανο

Ο πάντα δημιουργικός Γιάννης Στανίτσας κάνει τις δικές του μοναδικές προτάσεις με πρωταγωνιστή το κρέας. 

Συνταγές-εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας 

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

*Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

1 κοτόπουλο
1/2 κ. πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
δεντρολίβανο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο κύμινο

Βήματα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, το καρυκεύουμε και το μαρινάρουμε σε χυμό λεμόνι, με σκόρδο και μυρωδικά για 1/2 ώρα. Βάζουμε το κοτόπουλο σε γάστρα και ψήνουμε  στους 160°C για 2 ώρες. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, κρατάμε τα υγρά του. Μαρινάρουμε τις πατάτες σε αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γλ. μουστάρδα και τις ψήνουμε στα υγρά του κοτόπουλου, στους 180°C.