A  A  A +
Πίσω
Κρέας α λα ελληνικά: Πρόβειο μπιφτέκι με πατάτες καπαμά
Κρέας α λα ελληνικά: Πρόβειο μπιφτέκι με πατάτες καπαμά

Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε εξαιρετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρέας, στα πιο ευφάνταστα μαγειρευτά.

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Υλικά

600 γρ. πρόβειος κιμάς
150 γρ. ψωμί
100 γρ. τριμμένη ντομάτα
150 γρ. ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
(για τον καπαμά)
500 γρ. πατάτες
2 κ. γλ. τοματοπελτές
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε τις πατάτες σε καρέ, βάζουμε σε ταψάκι με τα υλικά για τον καπαμά και ψήνουμε στους 170°C για 45’. Ψήνουμε και τα μπιφτέκια στο στους 170°C για 10 ώς 12 λεπτά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με μαϊντανό.