NEA

A  A  A +
Πίσω
New age ελληνική ψησταριά στην Αυστραλία
New age ελληνική ψησταριά στην Αυστραλία

Άνοιξε πρόσφατα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και ήδη δρέπει δάφνες. Ο Κώστας Αναστασιάδης και ο Γιώργος Κυπριανού -φίλοι παιδικοί- ασχολούνται χρόνια με την εστίαση και δημιούργησαν ένα χώρο που ξεφεύγει από την κιτς αισθητική- που συχνά ταυτίζεται με τα παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού- και ανταποκρίνεται καλύτερα στη σύγχρονη εξέλιξη του κλάδου εντός συνόρων. Στο Zeus έχουν την τιμητική τους εκτός από το εξαιρετικό σουβλάκι, το σιγοψημένο αρνί στη σούβλα, τα κεφτεδάκια από κιμά βοδινού Wagyu, το ρυζόγαλο που συνοδεύεται από ώριμα σύκα και μέλι, η ταραμοσαλάτα και η χωριάτικη σαλάτα. Ο χώρος είναι φιλόξενος, με το ξύλο να κυριαρχεί δίπλα σε λευκές και μαύρες επιφάνειες.

Από το τεύχος 55 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2014) του περιοδικού ΨΗΤΟ.