Αν και οικείο και εξαιρετικά δημοφιλές, το σουβλάκι παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο στα χρόνια: Γύρος ή καλαμάκι (από χοιρινό ή κοτόπουλο) -ενίοτε και κεμπάπ ή μπιφτέκι- τυλιχτά σε πίτα ή ανάμεσα σε ψωμάκι, με πατάτες, κρεμμύδι, ντομάτα και σος... Η καινοτομία έγκειται συχνά στην πίτα ή στη sauce και κάπου εκεί εξαντλούνται συχνά τα περιθώρια δημιουργικής διαφοροποίησης. Στην πραγματικότητα υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να προτείνετε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, χωρίς να χαρακτηριστείτε εξαιρετικά γκουρμέ ή ξένοι με την ελληνική γευστική παλέτα... Ο Γιάννης Στανίτσας προτείνει τέσσερις μοναδικές συνταγές για σουβλάκι, λοιπόν, ιδανικές για κάθε επαγγελματία που θέλει να κάνει τη διαφορά:
Χοιρινό με κεφτέ και πιπεριά Φλωρίνης
Πίτα με κοτόπουλο και χωριάτικη σαλάτα
Ψωμάκι με λουκάνικο και τυροκαφτερή
Συνταγές/Εκτέλεση: Γιάννης Στανίτσας
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη σχολή Chef d'oeuvre.
Aπό το τεύχος 59 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού ΨΗΤΟ