A  A  A +
Πίσω
Σοκολατάκια με καζανιστό ούζο Χίου
Σοκολατάκια με καζανιστό ούζο Χίου

Υλικά

Κρέμα γάλακτος 140 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα 67% (στρωμένη) 150 γρ.
Βούτυρο γάλακτος 20 γρ.
Ούζο Καζανιστό Χίου 20 γρ.
Λίγο γλυκάνισο για το ντεκόρ

Βήματα

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να πάρει βράση και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ούζο. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και με κορνεδάκι κόβουμε μικρά σοκολατάκια. Πασπαλίζουμε με λίγο γλυκάνισο.

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 153 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Z+G.