A  A  A +
Πίσω
Valentine’s cheesecakes
Valentine’s cheesecakes

Υλικά

Για 8 ή 10 τεμάχια:
Μπισκότα σοκολάτας 200 γρ.
Βούτυρο (ή μαργαρίνη με βούτυρο) 80 γρ.
Κρέμα τυριού (καλής ποιότητας) 400 γρ.
Ζάχαρη 180 γρ.
Νισεστέ 20 γρ.
Αβγά 2 M
Σαντιγί (φυτική) 100 γρ.
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 15 γρ.
Για τη διακόσμηση:
Λιωμένη κουβερτούρα

Βήματα

Εκτέλεση

Πρώτα σπάμε τα μπισκότα σε τρίμμα, τα βάζουμε σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει εύπλαστη μάζα. Χτυπάμε τη σαντιγί να είναι έτοιμη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα τυριού, το νισεστέ, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε με το φτερό για 3 λεπτά. Αποσύρουμε τον κάδο και με μια σπάτουλα (μαρίζ) προσθέτουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά τη σαντιγί και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά στους 5°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και τοποθετούμε τρίμμα μπισκότου περίπου 40 γρ. στο κάθε ένα. Πιέζουμε με τα δάχτυλα και τα τοποθετούμε για 10’ στο ψυγείο στους 5°C. Σε σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την κρέμα και μοιράζουμε σε κάθε φορμάκι. Ψήνουμε στους 170°C για 30 - 40 λεπτά. Όταν κρυώσουν βγάζουμε τα γλυκά από τις φόρμες και διακοσμούμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.

 Info:  Deco ερωτικό!

Η μεταμόρφωση του cheesecake σε εορταστικό συνίσταται στην επιλογή της φόρμας καρδιάς, τη χρήση του κόκκινου χρώματος και στη διακόσμηση του γλυκού. Εμπνευστείτε και φτιάξτε κι άλλα δημοφιλή γλυκά σε ερωτική

εκδοχή!

Συνταγή: Ελένη Καμάρδα

Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.