A  A  A +
Πίσω
Τούρτα παγωτό τσιχλόφουσκα
Τούρτα παγωτό τσιχλόφουσκα

Υλικά

Για μπισκουί κακάο:
Αβγά 150 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Αλεύρι 100 γρ.
Κουβερτούρα (λιωμένη) 100 γρ.
Αμύγδαλο σκόνη 50 γρ.
Για το παγωτό τσιχλόφουσκα:
Γάλα 500 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 50 γρ.
Ζάχαρη 80 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 50 γρ.
Γάλα σκόνη 30 γρ.
Πηκτικό 3 γρ.
Άρωμα τσιχλόφουσκας 15 γρ.
Κόκκινο χρώμα 2 σταγόνες

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκότο κακάο: Χτυπάμε το αβγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στρώνουμε σε ένα φύλλο σιλικόνης και ψήνουμε στους 180°C για 7-8 λεπτά.

Για το παγωτό τσιχλόφουσκα: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά εκτός από το άρωμα τσιχλόφουσκας και το κόκκινο χρώμα, στους 72°C. Κρυώνουμε το μείγμα στους 4°C προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

Μοντάρισμα: Τοποθετούμε το παγωτό τσιχλόφουσκα σε ένα παγωμένο τσέρκι ημισφαιρικού σχήματος και κλείνουμε με το μπισκουί κακάο. Διακοσμούμε με κόκκινο ζελέ.

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.