Για το μπισκότο κακάο: Χτυπάμε το αβγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στρώνουμε σε ένα φύλλο σιλικόνης και ψήνουμε στους 180°C για 7-8 λεπτά.
Για το παγωτό τσιχλόφουσκα: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά εκτός από το άρωμα τσιχλόφουσκας και το κόκκινο χρώμα, στους 72°C. Κρυώνουμε το μείγμα στους 4°C προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.
Μοντάρισμα: Τοποθετούμε το παγωτό τσιχλόφουσκα σε ένα παγωμένο τσέρκι ημισφαιρικού σχήματος και κλείνουμε με το μπισκουί κακάο. Διακοσμούμε με κόκκινο ζελέ.
Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.