A  A  A +
Πίσω
Ρολό σολομού με μους αγκινάρας
Ρολό σολομού με μους αγκινάρας

Υλικά

Καπνιστό σολομό 500 γρ.
Αγκινάρες βρασμένες 300 γρ.
Φύλλο ζελατίνας 1τμχ. (10 γρ.)
Χυμό ενός λεμονιού
Κρέμα γάλακτος 35% 200 γρ.
Αλατοπίπερο
Άνιθο

Βήματα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια μους αγκινάρας χτυπώντας στο μπλέντερ τις αγκινάρες μαζί με τη ζελατίνα (στιμμένη), την κρέμα γάλακτος χτυπημένη, το λεμόνι, τον άνιθο και το αλατοπίπερο. Τυλίγουμε τη μους μέσα στα φιλετάκια σολομού και γαρνίρουμε με ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα.

 

Συνταγή: Σπύρος Αρβανιτάκης

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.