Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός μπέικον, ντομάτας, γκούντα, ρίγανης στην πρώτη ταχύτητα για 3 λεπτά και στη δεύτερη ταχύτητα για 6 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 450 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια. Πατάμε επάνω με τη βέργα ώστε να σχηματιστεί ένας σταυρός. Στοφάρουμε για 40 λεπτά και ψήνουμε στους 200-220°C για 40 λεπτά με ατμό.
Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ