A  A  A +
Πίσω
Ψωμί με μπέικον & ζωμό κρέατος
Ψωμί με μπέικον  & ζωμό κρέατος

Υλικά

Αλεύρι 55% μαλακό 1.000 γρ.
Αλεύρι κίτρινο 1.000 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ξύδι 40 γρ.
Σταφιδίνη 40 γρ.
Μαγιά 60 γρ.
Νερό 1.400 γρ.
Κύβος ζωμός κρέατος διαλυμμένος στο νερό 1
Μπέικον ψιλοκομμένο 200 γρ.
Ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη 200 γρ.
Τυρί γκούντα τρίμμα 200 γρ.
Λίγη ρίγανη

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός μπέικον, ντομάτας, γκούντα, ρίγανης στην πρώτη ταχύτητα για 3 λεπτά και στη δεύτερη ταχύτητα για 6 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 450 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια. Πατάμε επάνω με τη βέργα ώστε να σχηματιστεί ένας σταυρός. Στοφάρουμε για 40 λεπτά και ψήνουμε στους 200-220°C για 40 λεπτά με ατμό.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ