Πρώτα τρίβουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το κονιάκ, το κακάο και τα τριμμένα μήλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη (θερμοκρασία ζύμης 27°C). Στο τέλος της διαδικασίας του ζυμώματος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα μακαντέμια και τα φουντούκια, ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη. Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τοποθετούμε στην καθεμία 600 γρ. ζύμης. Ψήνουμε αμέσως στους 180°C για 50 λεπτά.
Info: Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικοί για πρωινό καθώς είναι γεμάτοι ενέργεια και χρήσιμες βιταμίνες για τον οργανισμό. Μαζί με το μήλο, δημιουργούν έναν πολύ θρεπτικό συνδυασμό. ‘Ο,τι πρέπει για το ξεκίνημα της μέρας για μικρούς και μεγάλους!
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 111 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.