Πρώτα τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος και το αβγό και με ένα σύρμα χειρός τα χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα (μαρίζ) να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες και ρίχνουμε 50 γρ. από το μείγμα σε κάθε φόρμα. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο και όταν κρυώσουν τα muffins γαρνίρουμε και διακοσμούμε με την κόκκινη τρούφα.
Info: Φλογερό κόκκινο
Γενικότερα το κόκκινο χρώμα τραβά σαν μαγνήτης το βλέμμα. Η έντονη απόχρωση του γλάσου και της τρούφας ταιριάζει απόλυτα με το θέμα της ημέρας και κάνει πιο ζωηρή την όψη της σοκολάτας και επομένως ακόμα πιο λαχταριστή!
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα
Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.