Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όλα τα αρώματα για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε για 3 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε τη ζύμη.
Στρώνουμε με τον πλάστη τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και κόβουμε με κουπ πατ στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε στους 175°C για 15 – 20 λεπτά.
Τip: Φτιάξτε δικό σας!
Για το δικό σας μαστιχέλαιο*, ζεσταίνετε 50 γρ. σπορέλαιο με 10 γρ. κοπανισμένη μαστίχα για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι η μαστίχα να αφήσει το άρωμά της. Σουρώνετε και φυλάτε σε αποστειρωμένο βάζο.
Συνταγή: Νίκος Τσιπολέτας, Pastry chef του “Βλάχος Bakery & Pastry”
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"
Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.