A  A  A +
Πίσω
Μπισκότα καρδιές
Μπισκότα καρδιές

Υλικά

Για 10-12 τεμάχια:
Για τη ζύμη:
Μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ.
Ζάχαρη άχνη 100 γρ.
Κρόκους αβγών 30 γρ.
Κανέλα 1 γρ.
Βανιλια 1 γρ.
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 15 γρ.
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 400 γρ.
Νισεστέ για άνοιγμα της ζύμης
Για το icing (μαρέγκα):
Ασπράδι αβγού 60 γρ.
Ζάχαρη ψιλή 130 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και σιγά σιγά ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά στους 5°C. Ετοιμάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια εύπλαστη μάζα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη και το νισεστέ τη ζύμη σε πάχος 2mm και με 4 διαφορετικά μεγέθη κουπάτ καρδιάς φτιάχνουμε μπισκότα. Τα ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Συναρμολογούμε βάζοντας πρώτο το πιο μεγάλο μπισκότο καρδιάς. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, όπου έχουμε βάλει το icing προηγουμένως, βάζουμε λίγη μαρέγκα, κλείνουμε με το επόμενο μπισκότο και πιέζουμε λίγο ώστε να κολλήσει. Ολοκληρώνουμε με τα μικρότερα μπισκότα.

 Info:  'Αρωμα αγάπης! 

Τα αρώματα της βανίλιας και της κανέλας θεωρούνται από τα πιο "ζεστά" και ερωτικά. Και μόνο που θα ψήσετε αυτά τα μπισκότα, θα μοσχοβολήσει ο φούρνος παρασύροντας τους πελάτες  σε γιορτινές αγορές! 

Συνταγή: Ελένη Καμάρδα

Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.