A  A  A +
Πίσω
Λαγάνα με αλεύρι σίκαλης και ελιές
Λαγάνα με αλεύρι σίκαλης και ελιές

Υλικά

Αλεύρι πολυτελείας 700 γρ.
Αλεύρι σίκαλης 300 γρ.
Mαγιά 35 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 40 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Νερό 650-680 γρ.
Ελιές (ψιλοκομμένες) 150 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε στόφα ή σε ζεστό μέρος για μία ώρα, μετά απλώνουμε στο επιθυμητό μέγεθος και ξαναστοφάρουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τρυπάμε. Ψήνουμε στους 175°C για 30-45'.

Συνταγή: Παναγιώτης Λεντοβάς

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"

Από το τεύχος 112 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.