A  A  A +
Πίσω
Κις λορέν με λαχανικά και μυρωδικά
Κις λορέν με λαχανικά  και μυρωδικά

Υλικά

Βάση ζύμης για κις λορέν 600 γρ.
Καρότα 500 γρ.
Κολοκυθάκια 500 γρ.
Μάραθο 400 γρ.
Μπρόκολο 400 γρ.
Αλάτι & πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι 1 ματσάκι
Ελαιόλαδο 100 γρ.
Σος Quiche 1.100 γρ. (βλ Συνταγή Κις λορέν με μήλα και κοτόπουλο)

Βήματα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την τοποθετούμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 18 εκατ. και ύψους 4,5 εκατ. και την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Πλένουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες, ενώ στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μάραθο. Βράζουμε κάθε λαχανικό ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό (τα καρότα με το μάραθο για 10 λεπτά, τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά και το μπρόκολο για 10 λεπτά) και τα στραγγίζουμε καλά. Τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά με το μάραθο εκτός από το μπρόκολο. Αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε στη βάση, προσθέτουμε το μπρόκολο, το φρέσκο θυμάρι και τη σος Quiche. Ψήνουμε στους 210°C για 50 λεπτά.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ