A  A  A +
Πίσω
Κις λορέν με άγρια μανιτάρια!
Κις λορέν με άγρια μανιτάρια!

Υλικά

Βάση ζύμης για κις λορέν 600 γρ.
Άγρια μανιτάρια chanterelles 600 γρ.
Άγρια μανιτάρια ceps 600 γρ.
Άγρια αποξηραμένα μανιτάρια black trumpets 600 γρ.
Άγρια μανιτάρια morels 50 γρ.
Βούτυρο 70 γρ.
Κρεμμυδάκια shallots 3
Σκελίδα σκόρδου 1
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
Τριμμένη γραβιέρα 90 γρ.
Σος Quiche 1.200 γρ. (βλ Συνταγή Κις λορέν με μήλα και κοτόπουλο)

Βήματα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα μανιτάρια morels σε μπωλ με νερό για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την τοποθετούμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 18 εκατ. και ύψους 4,5 εκατ. και την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά με χαρτοπετσέτα όλα τα είδη άγριων μανιταριών. Τηγανίζουμε κάθε είδος ξεχωριστά με το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια shallots, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφού ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα στη βάση της κις λορέν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τη σoς quiche. Ψήνουμε στους 210°C για 50 λεπτά.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ